5.24.2011

8 серпня - виїзд Санкт-Петербург - Соловецькі острови

Приблизна дата виїзду 08 серпня

1-й день

9.00 Виїзд з Тернополя від Катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиціі. Переїзд через територію Білорусі.

Нічний переїзд автобусом.

2-й день

11.00 Приїзд в Санкт Петербург. Розміщення в готелі, відпочинок.
Від'їзд на оглядову екскурсію «Блискучий Петербург» з оглядом архітектурних ансамблів парадного центру Санкт-Петербургу: Невський проспект, Палацова і Сенатська площі, Мідний вершник, Адміралтейство, Стрілка Василівського острова, Смольний собор і ін
Екскурсія по території Петропавлівської фортеці та відвідування Петропавлівського собору – за дод.оплату. Повернення в готель. Відпочинок.

3-й день

Божественна Літургія у Свято-Троїцькій Олександро-Невській Лаврі.

Троїцький собор Лаври, чудотворна ікона Скоропослушниця. Нікольське кладовище, місце упокоєння митр. Іоанна Сничева, Л. Гумільов та ін
9.00. Сніданок
10.00. Початок паломницької екскурсії «Святині Петербурга ». Подвір'я Свято-Троїцький Зеленецький монастиря. Місце останнього спочинку блаженної Матронушки Босоніжки.
11.00. Відвідування Смоленського кладовища, де знаходиться каплиця-усипальниця св. Ксенії Петербурзької.
13.00. Іоаннівський монастир, в якому знаходиться усипальниця св. Іоанна Кронштадтського

15.00. Обід.
16.00 Казанський собор, древній чудотворний список з Казанської ікони Божої Матері. Місце останнього спочинку М.І. Кутузова.

Вільний час.

4-й день

8.30 Сніданок в готелі.
9.30 Автобусна екскурсія у Петергоф з відвідуванням Нижнього парку зі знаменитими фонтанами. Розташований в 30 км від центру Санкт-Петербурга, Петродворец є одним із найбільш вишуканих і найвідоміших палацово-паркових ансамблів світу. Нижній парк Петергофа - найвідоміша частина палацово-паркового комплексу. Саме цей чудовий ансамбль з його архітектурними пам'ятками, фонтанами і скульптурним прикрасою приніс музею-заповіднику світову славу. Головною прикрасою Петергофа є сотні самих різних за видом і оформлення фонтанів, що створюють неповторний по красі ансамбль.
17.00 Повернення автобусом до центру Санкт-Петербургу.
Вільний час.

5-й день

9.00. Сніданок
10.00. Початок паломницької екскурсії «Вириця і Царське село». Місце останнього спочинку прп. Серафима Вирицького і його духовних чад. Вириця: храм Казанської Божої Матері.
Молебень в каплиці прп. Серафима Вирицького. Переїзд в Царське село.
15.00 Обід.
Царське село. Музей-заповідник "Царське Село" - видатний зразок світової архітектури і садово-паркового мистецтва. Центром музею-заповідника є Єкатерининський палац, виконаний Ф.Б. Растреллі в стилі російського бароко. Імператорський Федоровський собор. Федоровське містечко. Софійський собор.

6-й день

8.30. Сніданок

10.00 Екскурсія в Державний Ермітаж - один з найбільших у Росії і світі художніх і культурно-історичних музеїв, що нараховує близько 3 млн. експонатів. Серед великих майстрів, чиї твори тут зберігаються, - Леонардо да Вінчі, Рафаель, Тіціан, Рембрандт, Рубенс, Гойя, Ватто, Делакруа, Коро, Ренуар, Пікассо ...
За доп.плату ввечері екскурсія на пароплаві по річках і каналах Петербурга.

7-й день

8.00 Сніданок в готелі. Виїзд з Петербургу. Переїзд в місто Кемь, республіка Карелія. Пізно ввечері поселення в готель.

8-й день

8.30 Сніданок в готелі.

Переїзд в селище Рабочеостровск на березі Білого моря (місце зйомок знаменитого фільму Павла Лунгіна «Острів»).
Посадка на катер і переїзд на Соловецький архіпелаг по Білому морю (2,5-3 години).

Екскурсія «Історія та архітектура Соловецького монастиря ». Ви побачите шедеври давньоруського зодчества - величний Спасо-Преображенський собор та Успенську церкву з Трапезної палатою, келійні корпуси та монастирські господарські будівлі. Всі храми і пам'ятники включені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
15.00 Обід в кафе.
16.00 Екскурсія «Історія Соловецького табору особливого призначення 1923-1939 рр.."познайомить із найдраматичнішими сторінками історії Соловків, розповість про трагічні долі ув'язнених.
18.00 Вечірня служба в монастирі.

Прослухати

9-й день

6.00 Братський молебень біля мощей Соловецьких чудотворців.
Божественна Літургія.
Сніданок. Після сніданку - звільнення номерів, речі здаються в штабний номер
12.00 Автобусна поїздка до Свято-Вознесенський скит на Секирній горі: молитва у храмі Вознесіння Господнього, перетвореного на штрафний ізолятор під час Соловецького табору особливого призначення, відвідування каплиці в ім'я Новомучеників і сповідників Соловецьких, знайомство з традицією установки поклонних хрестів; на зворотному шляху пішохідні виходи 1-2 км по пересіченій місцевості для відвідування Макарьева пустелі - найпівнічнішого ботанічного саду в Росії, місця першого поселення преп. Зосима і Філіпповський кошів. Тривалість 4 години.

Відправлення катером з Соловків в селище Рабочеостровск (2,5-4 години по Білому морю).
Прибуття в селище Рабочеостровск. Переїзд власним автобусом по марштуру в напрямку додому. Нічний переїзд автобусом.

10-й день

Цілоденний переїзд автобусом. Ввечері приїзд у Полоцьк. Поселення в готель. За бажанням – прогулянка вечірнім містом. Відпочинок.

11-й день

Сніданок в готелі. Виїзд. Переїзд автобусом. Пізно вночі приїзд у Тернопіль.

ВАРТІСТЬ 415 у.о. (євро)

Є можливість їхати поїздом до Петербургу, а далі замовляти трансфер автобусом по марштуру. Обумовлюється за бажанням групи!

У ВАРТІСТЬ ТУРУ ВХОДИТЬ:

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:

· Переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;

· Проживання в готелях та будинках при монастирях;

· Медична страхівка;

· Духовний супровід священика;

  • Супровід керівника групи.

· Екскурсії згідно програми, вхідні квитки;

  • переїзд громадським транспортом по місту;
  • харчування, не передбачене готелями;
  • приватні витрати.




ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

  • Подані в програмі години прибуття, відбуття чи інших заходів не є точними, а тільки для приблизної орієнтації, вони будуть детально узгоджуватися кожного вечора на наступний день.
  • Фірма залишає за собою право змінювати програму, порядок і час проведення екскурсій та заходів або замінювати їх на рівноцінні;
  • За роботу консульських відділів чи інших дипломатичних установ, прикордонних служб, погодні умови, корки на дорогах паломницько-туристичний центр відповідальності не несе;

Немає коментарів:

Дописати коментар