2.21.2014

Проща до Ватикану на церемонію канонізації



Проща відбудеться з нагоди особливої і надзвичайно важливої події для всієї католицької церкви – церемонії канонізації двох найвизначніших Пап римських ХХ століття – Папи Івана XXIII, що отримав назву Папа Миру, та улюбленого Папи всіх слов’ян - Івана Павла ІІ

Тернопіль – Марія Повч – Будапешт - Асиж– Рим –Ватикан 
 (3 дні) - Ланчано - Лорето – Падуя – Егер - Тернопіль

 23 квітня – 2 травня 2014

1-й день, 23 квітня, середа

7.00 Виїзд з Тернополя від Катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Переїзд кордону. Приїзд у відпустове Марійське місце греко-католиків в Угорщині – Марія Повч. Час для молитви, Св. Літугрія в намірі за щасливу прощу. Розповідь братів-монахів про історію даного місця. Переїзд в Будапешт. Поселення в готель. Нічліг.

2-й день, 24 квітня, четвер

08:00 Сніданок в готелі. Виселення. Сніданок. Оглядова екскурсія Будапештом. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, набережну Дунаю, церкву Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю. Вільний час. Збір групи. Нічний переїзд автобусом до Асижу.

3-й день, 25 квітня, п`ятниця

Приїзд у місто Асиж - місце служіння та спочинку Св.Франциска і Св.Клари. Містечко Асиж (Асізі) розташоване в італійській провінції Умбрія висоті 450 м над рівнем моря та нараховує 27 тис. жителів. Відомим містечко стало завдяки двом великим постатям Католицької церки – св. Франциску та св. Кларі – людям, які обновили духовне життя Західної Європи у 12 ст. Св. Франциск - поет і бідачина, який проповідував людям, птахам та квітам, заснував найчисельніший чин у світі – орден францисканців. Його мощі знаходяться у Базиліці св.Франциска. Св.Клара – духовна послідовниця св.Франциска, прожила 42 роки в затворі, започаткувала життя жіночої спільноти св. Франциска, яка з часом почала називатися кларисками або Бідними Дамами. Її мощі знаходяться у Базиліці св. Клари. Неподалік від історичного центру міста стоїть велична базиліка Святої Марії Ангельської. В середині базиліки знаходиться невеличка каплиця Порцюнкула. Вона третя після Сан-Дамяно и Сан-Петро, яку власноручно відбудував св.Франциск. Інтер’єр каплиці зберігає свій первозданний недоторканий вигляд. Стіни ніколи не були розписані і збереглись до нашого часу такими, якими були на початку 13 ст. Взагалі, здається, що час у місті зупинився і назавжди застиг в своїх середньовічних формах. Асиж захоплює красою житлових будинків, храмів, вулиць, довколишніх краєвидів. Навіть короткий візит у цю скарбничку Умбрії назавжди залишиться в пам’яті. Прогулянка по місту . Молитва біля молей. Св. Літургія. Переїзд у Рим. Поселення в готель. Відпочинок.

4-й день, 26 квітня, субота

08:30 Сніданок в готелі. Відвідання найвизначніших місць Риму.
09.30 Відвідання базиліки Св. Павла.
11.30 – 17.00 Оглядова пішохідна екскурсія по місту. Античний Рим. Базиліка Санта Марія Маджоре (Святої Марії Великої), церква оо.Редемптористів, де знаходиться оригінал ікони Матері Божої Неустанної Помочі, базиліка Св. Івана Латеранського, Св.Сходи, привезені Св.Єленою з Єрусалиму, та церква Св.Єрусалимського Хреста.
19.00 Св.Літургія в укр. Церкві Сергія і Вакха Вільний час для приватної вечері або прогулянки вечірнім Римом. Відпочинок.

5-й день, 27 квітня, неділя

04.00 Виїзд на площу Св.Петра.
10.00 Свята Літургія на площі Св.Петра у Ватикані, очолювана Папою Франциском І, на якій урочсто причислять до лику Святих Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ. 
Вільний час.
17.00 Св. Літургія в укр. Церкві Сергія і Вакха. Повернення у готель. Відпочинок. Нічліг.

6-й день, 28 квітня, понеділок

8.00 Сніданок в готелі. Виселення. Перенесення речей в автобус.
10.00 -16.00. Можливість помолитися біля мощей Святих Пап Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ. Відвідання крипт – захоронень римських Пап, могили Св.Петра 
Вільний час. 
18.00 Св. Літургія в укр.церкві Св.Софії. Відвідання музею Йосифа Сліпого.
23.00 Виїзд з Риму. Нічний переїзд автобусом.

7-й день, 29 квітня, вівторок

Ранок - приїзд в Ланчано – де в VIII у церкві святого Леонтія здійснювалося Таїнство святої Євхаристії. В душі отця Василіана, що служив в той день святу Літургію, виник сумнів: чи справжнє Тіло і Кров Господні, приховані під виглядом хліба і вина? А тим часом, зі словами молитви він переломив Євхаристичний Хліб, і тут крик здивування наповнив невеличку церкву. Під пальцями ієромонаха переломлений Хліб враз перетворився в щось інше – він зразу не зрозумів, в що саме. Та і чаші було уже не вино – там була густа червона Рідина, подібна до крові. Збентежений священик дивився на предмет, що був у нього в руках: це був зріз Тіла, що нагадував м’язову тканину людського тіла. З тих пір в місті Ланчано ось 12 століть зберігається чудесні Кров і Тіло, що матеріалізувалися під час Євхаристії в церкві святого Леонтія. Проводячи дослідження, вчені прийшли до висновку: Святі Дари, що зберігаються в Ланчано з VIII століття, являють собою справжні людські Тіло і Кров. Тіло являється фрагментом м’язової тканини серця, містить в розрізі міокард, ендокард і блукаючий нерв. І Тіло і Кров відносяться до єдиної групи крові: АВ. До неї ж і відноситься Кров, знайдена на Туринській Плащаниці. Пізніше, Кров, що матеріалізувалася, зсілася в п’ять кульок різної форми, що затверділи. І що вражає: кожна із цих кульок, взята окремо, важить стільки, скільки всі п’ять разом. Це суперечить елементарним законам фізики, але це факт, пояснити, який вчені не можуть до сих пір.

Лорето. Відвідування Базиліки Святого Дому Марії. Кажуть, що цариця Єлена під час своєї експедиції на Святу Землю, віднайшла будинок, в якому проживало Святе Сімейство. Над цим будинком, за її наказом, було збудовано церкву... Св. Літургія в базиліці. Вільний час. Переїзд у м. Падую. Пізнє поселення в готель. Відпочинок. Нічліг.

8-й день, 30 квітня, середа

7.00 Сніданок в готелі. Виселення , перенесення речей в автобус. Переїзд громадським транспортом у центральну чатину міста. Падуя – невелике місто в Північній Італії і адміністративний центр провінції Падуя. Історичний центр міста можна обійти лише за 1,5-2 години, але краса архітектури залишиться у вашій пам'яті назавжди. Протягом багатьох століть в Падую їдуть паломники, а до мощей Святого Антонія, проповідника XIII століття, ніколи не зникає черга. Св. Літургія в укр. церкві Св. Луки. Відвідання базиліки Св. Антонія, молитва біля. Його мощей. Відвідання базиліки Св. Юстини, де зберігаються мощі Св. Луки. 14.00 Збір групи. Переїзд у місто Егер. Пізнє поселення в готель. Відпочинок.

9-й день, 1 травня, четвер

07.30 Сніданок в готелі. Виселення. Оглядова екскурсія по одному з найбільш красивих міст Угорщини – місту угорського барокко Егер. Це є Місто патріотизму, яке так було названо після історичного подвигу його захисника, – коменданта Егерської фортеці Іштвана Добо. Переїзд на кордон.

10-й день, 2 травня, п`ятниця

Ранок - приїзд у Тернопіль.

ВАРТІСТЬ – 375 у.о. (євро)!!!!

У ВАРТІСТЬ ТУРУ ВХОДИТЬ:
• Переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
• Проживання в готелях 3* зі сніданками;
• Медична страхівка;
• Духовний супровід священика;
• Супровід керівника групи.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
• Консульський збір для одержання візи (35 євро); 
• Екскурсії згідно програми, вхідні квитки; 
• переїзд громадським транспортом по місту;
• харчування, не передбачене готелями;
• приватні витрати.

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ
• Подані в програмі години прибуття, відбуття чи інших заходів не є точними, а тільки для приблизної орієнтації, вони будуть детально узгоджуватися кожного вечора на наступний день.
• Фірма залишає за собою право змінювати програму, порядок і час проведення екскурсій та заходів або замінювати їх на рівноцінні; 
• За роботу консульських відділів чи інших дипломатичних установ, прикордонних служб, погодні умови, корки на дорогах паломницько-туристичний центр відповідальності не несе.

Прохання зголошуватись заздалегідь!

програма на сайті www.emaus.com.ua 
тел 097 636 15 77


Немає коментарів:

Дописати коментар